Säännöt

Hakomaja.net

Säännöt

Tällä foorumilla sovelletaan Suomen lakia ja  yleistä netikettiä. Foorumi pyritään pitämään vapaana, mutta kaikin tavoin asiallisena. Moderoinnissa pyritään läpinäkyvyyteen ja vain selkeät laittomuudet, törkeät epäasiallisuudet ja mainokset poistetaan suoraan. Muutoin ala-arvoinen tai ylläpitäjän perättömäksi epäillyt viestit siirretään roskakoriin, joka on kaikille avoin palsta. Roskakori siivotaan poistamalla sieltä ketjut, joita ei ole yli kuukauteen kommentoitu. Muutoin käytyjä keskusteluja kunnioitetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että vanhatkin keskusteluketjut pyritään säilyttämään. Viestejä poistetaan vain painavista syistä - ei pelkästään kirjoittajan mielenmuutoksen tai toivoiden johdosta.

Tämä foorumi on tarkoitettu asialliseen keskusteluun asioista. Toisen kirjoittelijan esittämiä ajatuksia ja asioita saa vapaasti kritisoida, mutta toista kirjoittelijaa ihmisenä ei. Kaikki käyttäjät ovat tällä foorumilla tasavertaisessa asemassa, riippumatta siitä mitä he edustavat tai keitä he ovat.

Mielipide on vapaa, mutta käännyttäminen on kiellettyä! Jokaisella kirjoittajalla on oikeus omaan mielipiteeseensä, uskonnolliseen tai muuhun vakaumukseensa. Kaikenlainen käännyttäminen tai parannussaarnat mihinkään suuntaan ei kuitenkaan tälle foorumille kuulu, riippumatta siitä onko kyseessä jokin uskonto, ateismi, poliittinen- tai muunlainen aate. Muutoin jokaisella kirjoittajalla on vapaus ilmaista ja kirjoittaa myös omasta vakaumuksestaan huomioiden eri kategorioiden rajoitukset. Älä kuitenkaan tyrkytä omaa vakaumustasi ainoana ehdottomana totuutena, vaikka se sinusta sellaiselta tuntuisikin.

Rankkaakin kritiikkiä voi esittää, mutta se täytyy perustella yleisesti hyväksyttävällä tavalla. Julkisissa luottamustehtävissä, kuten yhdistysten hallituksissa, olevien nimiä voi nimeltä mainita kunhan kommentointi liittyy asiallisesti mainitun henkilön luottamustehtävään, julkisen toimintaan, kirjoitukseen, tms. Kenenkään herjaamista tai yksityiselämään puuttumista ei suvaita.

Tunnusten ja nimimerkkien käyttöön liittyvät rajoitukset:

 • Nimimerkin tulee olla asiallinen.
 • Nimimerkin rekisteröinti edellyttää vähintään yhtä viestiä foorumille viikon kuluessa rekisteröinnistä. Tunnukset, joiden rekisteröintiä ei ole vahvistettu tai joilla ei ole kirjoitettu yhtään viestiä, poistetaan kun rekisteröinnistä on kulunut yli viikko.
 • Yhdellä kirjoittajalla ei saa olla useita tunnuksia ja / tai nimimerkkejä samanaikaisesti. Rekisteröityneet käyttäjät voivat kuitenkin halutessaan vaihtaa nimimerkkinsä muokkaamalla omia tietojaan. Rekisteröitynyt käyttäjä voi myös halutessaan rekisteröidä itselleen uuden tunnuksen tietyin rajoituksin. Vanhaa tunnusta / nimimerkkiä ei saa käyttää uuden rinnalla. Mikäli käyttäjä rekisteröi uuden tunnuksen, niin hänen tulee ilmoittaa vanha tunnuksensa ylläpidolle poistettavaksi joko vanhalla tunnuksella yksityisviestillä tai siitä sähköpostiosoitteesta, jolla on vanhan tunnuksensa rekisteröinyt. (kirjoitukset säilyvät tunnuksen poistamisesta huolimatta.)
 • Samasta osoitteesta kirjoittavia kirjoittajia pyydetään ilmoittamaan tilanteestaan ylläpidolle, jotta yhden tunnuksen sääntöä on mahdollista valvoa. Ylläpitäjät suhtautuvat tähän tietoon luottamuksellisena.
  • Poikkeus yhden nimimerkin säännöstä; Mikäli haluat keskustella omasta henkilökohtaisesta kokemuksistasi, voit tehdä sen myös anonyymilla vaihtuvalla nimimerkillä vaikka kirjoittaisitkin muutoin toisella vakituisella nimimerkillä. Tämä on ymmärrettävää anonyymiuden säilyttämisen johdosta.
  • Tunnukset, joilla ei ole kirjauduttu kuuteen kuukauteen poistetaan passivisina.
  • Kirjoittelijat, joiden tunnukset on poistettu ovat vapaita rekisteröitymään uudelleen koska tahansa ellei toisin ilmoiteta.

  Muutoin sana on vapaa, mutta huomioikaa: Keskusteluja käydään keskustelijoiden omalla vastuulla.

  Hakomaja.net tai sen ylläpitäjä(t) ei ota minkäänlaista vastuuta keskusteluissa esitetyistä väitteistä tai niiden aiheuttamista seurauksista.

  Yleisesti Käyttöehdoista :

  "Käyttämällä näitä Verkkosivuja sitoudutte toimimaan Käyttöehtojen mukaisesti, aivan kuten olisitte allekirjoittanut vastaavan kirjallisen sopimuksen. Mikäli rikotte Käyttöehtoja, pidätämme oikeuden irtisanoa salasananne, käyttäjätunnuksenne ja/tai estää pääsynne näille Verkkosivuille kokonaan tai osittain. Voimme vapaassa harkinnassamme, ilman erillistä ilmoitusta ja vapaana kaikesta vastuusta, lopettaa, muokata tai muuttaa Verkkosivuja, ja täten muun muassa (1) rajoittaa verkkosivujen käyttöaikaa, (2) rajoittaa käytön määrää, ja/tai (3) rajoittaa tai lopettaa käyttäjän käyttöoikeuden. Hyväksytte, että Verkkosivukäyttöoikeuden rajoittaminen tai peruuttaminen voidaan tehdä ilman ennakkoilmoitusta.

  Mikäli rikotte Käyttöehtoja ilman meidän nimenomaista hyväksyntää, hyväksytte, että me voimme välittömästi poistaa käyttäjätunnuksenne ja siihen liittyvät tiedot ja tiedostot ja/tai kieltää pääsyn tällaisiin tietoihin ja/tai tiedostoihin tai Verkkosivuillemme. Hyväksytte myös, että Me emme ole mitenkään vastuussa teille tai kenellekään kolmannelle taholle Verkkosivuja koskevan käyttöoikeutenne rajoittamisesta tai päättämisestä.

  Yhteisöstandardit ja käyttäytymisohjeet :
  Olette tietoinen siitä, että kaikki Sisältö ja kaikki tiedot, ohjelmistot, valokuvat, videot, tekstit, grafiikka, musiikki, äänet, kysymykset, viestit, kommentit, palaute, ideat, reseptit, huomautukset, piirustukset, artikkelit ja muu materiaali, jotka Verkkosivuille on lähetetty tai toimitettu, riippumatta siitä onko tämä tapahtunut meidän pyynnöstämme vai oma-aloitteisesti, tai julkisena lähetyksenä tai yksityisenä viestinä (yhdessä "Lähetykset") ovat ainoastaan sen henkilön vastuulla, joka Lähetyksen on tehnyt. Tämä tarkoittaa, että te olette yksin vastuussa kaikista Lähetyksistä, jotka lähetätte tai muuten siirrätte Verkkosivuille. Me emme ole missään tapauksessa emmekä mitenkään vastuussa Lähetyksistä (muista kuin itse tuottamastamme Sisällöstä).

  Sitoudutte Verkkosivuja (mukaan lukien kaikki Forumit) käyttäessänne :
  siirtämättä tai lähettämättä laittomia, haitallisia, uhkaavia, loukkaavia, ahdistelevia, moraalittomia, herjaavia, hyvän maun vastaisia, rivoja, toisen yksityisyyttä loukkaavia, vihamielisiä tai rodullisesti, etnisesti tai muuten paheksuttavia Lähetyksiä tai muuta materiaalia.

  Sovellettava laki :
  Näihin Käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta ehtoja, jotka johtaisivat jonkun vieraan valtion lain noudattamiseen, ja niitä tulee epäselvissä tilanteissa tulkita Suomen lakien ja oikeusperiaatteiden mukaisesti.

  Tämä foorumi käyttää keksejä (cookies). Keksit eivät sisällä tietoja jotka olet kirjoittanut. Sähköpostiosoitetta käytetään vahvistamaan rekisteröintisi ja mikäli unohdat salasanasi niin uusi salasana toimitetaan sähköpostiisi.

  Sivuston ylläpitäjät ja moderaattorit tulkitsevat yllä olevia sääntöjä terveellä talonpoikaisjärjellä.